3 vragen die je jezelf moet stellen om de juiste database te kiezen

Bedrijven die een nieuwe database willen selecteren, hebben meer opties dan ooit te voren door de opkomst van goede open source alternatieven. Als je echter de juiste keuze wilt maken, stel jezelf dan eerst drie vragen. Hoe dan ook, Postgres is een aanlokkelijk alternatief geworden door de performance, het gemak van database administratie en de functionaliteiten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de flinke besparingen in de total cost of ownership die het oplevert.

Het bepalen van de waarde en het type van jouw data is de eerste stap naar het kiezen van de meest geschikte database voor jouw bedrijf. Maar je moet jezelf ook afvragen: hoeveel ondersteuning heb ik nodig? Daarnaast moet je jezelf afvragen welk type ontwikkel- en supporttools je nodig denkt te hebben.

Bij Splendid Data hebben we twee type klanten: bedrijven die al gebruik maken van een open source database en willen groeien, en bedrijven die willen standaardiseren en migreren van Oracle naar Postgres. Splendid Data en onze partners kunnen laten zien hoe het opslaan van je meest waardevolle gestructureerde en ongestructureerde data in de open source database PostgresPURE, leidt tot kostenbesparingen en wereldwijde beveiliging van je data. Dit zou zo maar eens de juiste oplossing voor jou kunnen zijn.

Of je nu opnieuw een database wilt bouwen, een on-premise database hebt of een cloud oplossing, je moet jezelf deze drie vragen stellen om de beste oplossing te kunnen selecteren:

1. Hoe belangrijk is de data en welk type is het?

Natuurlijk, data is belangrijk, maar om de juiste database te selecteren, moet je nadenken welke data het meest belangrijk is en welk type data je wilt opslaan en benaderen. Is het gestructureerd, ongestructureerd of beiden? Welke applicaties wil je de data voor gebruiken?

2. Hoeveel support heb je nodig?

Heb je direct support nodig als je database uitvalt op zaterdag? Of ben je in de positie om zelf uit te zoeken wat er verkeerd is gegaan? Of kan je wachten op een antwoord uit een ondersteunende community? Het antwoord op deze vragen ligt in het antwoord dat je op de eerste vraag hebt gegeven. Voor operationele en business kritische data is het wachten op ondersteuning geen optie. Hoge beschikbaarheid is cruciaal.

3. Wat voor soort tools heb ik nodig?

De eerste tools waar je aan kunt denken zijn gericht op DBA, zoals backup en analytics. Het zijn tools die je nodig hebt om je database-omgeving op zetten en te beheren. De vraag die je jezelf zou moeten stellen: wil ik zelf shoppen voor deze aanvullende tools en wil ik die zelf implementeren? Of wil je gestandaardiseerde modules die direct aan gezet kunnen worden en geüpdatet worden als ze uitkomen?

Als je weet hoe kritisch je data zijn, welke type data je wilt opslaan en analyseren, en het niveau van ondersteuning je organisatie eist, en altijd up-to-date wilt zijn met al je aanvullende tools, dan hoef je niet verder te zoeken.
Splendid Data biedt de door de markt erkende database oplossing PostgresPURE. Je uptime en stabiliteit is gegarandeerd en je data wordt veilig opgeslagen. PostgresPURE, gecombineerd met de geïntegreerde IBM PowerLinux hardware, levert de meest uitgebreide architectuur en oplossingen die je nodig hebt om je missie-kritische applicaties te kunnen uitrollen.

Dit is de PostgresPURE belofte van Splendid Data.