Waarom zou je je database migreren? Dit zijn belangrijkste redenen!

De belangrijkste reden waarom bedrijven besluiten om hun database te migreren, is Total Cost of Ownership. Een legitieme reden om over te stappen, maar zoals we eerder hebben gezegd, er zijn meer redenen. Zo kan de business vragen om nieuwe applicaties die niet blijken te werken op een oude infrastructuur. Performance kan een probleem zijn, maar ook IT-problematiek zoals verdwenen support kan een migratie drijven.

TCO kan dan wel de nummer één reden zijn waarom bedrijven willen migreren, maar dat is niet het enige waar CIO’s zich druk over maken. Ze zullen ook kijken naar het vooruitzicht dat data blijft groeien. Bedrijven leven in een new normal waar mobiel, social, the Internet of Things (IoT) en analytics samenkomen. In die nieuwe tijd moeten databases meer en meer data kunnen opslaan en informatie sneller kunnen verwerken. Het is de digitale transformatie, afgezien van TCO, die database migratie zal drijven.

In deze veranderende tijd willen bedrijven nieuwe business modellen uitproberen gebaseerd op technologie, hun operatie efficiënter maken door sensoren te gebruiken en een betere customer experience neerzetten. Big data is een realiteit geworden, maar data is alleen als waardevol als de inzichten die eruit voortkomen. Daarom hebben bedrijven behoefte aan een goed presterende database, waarin data veilig kan worden opgeslagen en elke minuut, misschien wel elke seconde, kan worden gebackupped. En legacy databases voldoen waarschijnlijk niet aan de standaarden die je voor je big data projecten stelt.

IT-pijnen: legitieme redenen om te migreren

Behoeften vanuit de business kunnen een drijfveer zijn voor migratie, maar ook pijnen vanuit een IT-perspectief zijn redenen tot migreren. Legacy systemen hebben bijvoorbeeld niet de tools of integriteitsregels die je huidige datastrategie eist. Softwareleverancier trekken hun support terug, waardoor een systeem snel veroudert. Sommige bedrijven krijgen ook te maken met logistieke nachtmerries doordat ze meerdere databases moeten beheren en bijhouden. Meerdere licenties, ondersteuning van leveranciers en synchronisaties nemen een grotere hap uit het IT-budget dan nodig.

Niet alleen databases worden gemigreerd voor de bovengenoemde redenen. Onze ervaring is dat bedrijven hun migratieproject willen uitbreiden naar de complete architectuur, zodat niet alleen de database klaar is voor de digitale transformatie, maar ook de middle-ware, applicaties en onderliggende hardware.

Heb je je database recent gemigreerd? Wat was jouw belangrijkste reden om te veranderen?