Maak je database klaar voor IoT

Als je de kansen die je gegeven worden door het Internet of Things wilt benutten, moet je database klaar zijn om snelle en continue groei van een verscheidenheid aan data aan te kunnen. Het kan lucratief zijn om te kijken naar een open source alternatief dat kan groeien naar jouw behoeften en dat een enorm positieve impact zal hebben op je totale cost of ownership.

Eén van onze klanten levert sensoren voor koelcellen en transport. Hun klanten zijn bedrijven als Shell en McDonalds. McDonalds gebruikt sensoren om de temperatuur in de vrachtwagens continu te meten. Elke minuut stuurt de sensor een signaal, waarmee informatie wordt vrijgegeven en een waarschuwing wordt afgegeven als de temperatuur te hoog komt.

Als je een IoT-initiatief zoals die van McDonalds wilt uitrollen, dan heb je een database nodig met de volgende karakteristieken:

Snel: deze databronnen sturen elke minuut nieuwe informatie die moet worden opgeslagen, maar andere IoT-projecten zullen voortdurend elke seconde signalen versturen. Je hebt een database nodig die de data snel verwerkt en klaarmaakt zodat verdere analyses tot meer inzichten kunnen leiden.

Schaalbaar: omdat je continu data verzamelt, zal je een schaalbare database nodig moeten hebben. Je wilt dat de database kan uitbreiden als dat nodig is, maar als je besluit om bepaalde monitoring te stoppen, om welke reden dan ook, dan moet je ook eenvoudig kunnen downsizen.

Foutbescherming: veel IoT-initiatieven zijn ingebed in kernprocessen, dus je data moet veilig zijn en databases moeten foutbescherming hebben, zodat als één cluster uitvalt, een ander het overneemt. Op die manier verlies je geen inzichten of, in dit geval, mis je geen kritieke waarschuwingen over temperatuurtoenames.

Andere IoT-initiatieven, zoals het combineren van data voor algemene analyses, vragen om een database die verschillende typen data kan opslaan. Bijvoorbeeld: een videostream heeft een ander datatype dan temperatuur- of tijddata. Het combineren van deze data kan businessinzichten geven in wat er precies gebeurde op het moment dat een waarschuwing werd uitgezonden.

Waarom is open source de beste optie voor IoT

Als je kiest voor een open source database voor je IoT-initiatief, krijg je het voordeel van een schaalbare, snelle, foutbeschermende en multi-gestructureerde oplossing tegen aanzienlijk lagere kosten dan een locked-in, leverancier specifiek alternatief. Kijk bijvoorbeeld naar onze PostgresPURE database, gebaseerd op een IBM PowerLinux architectuur vergeleken met de Oracle Red Stack: we bieden een snellere oplossing tegen 95 procent minder kosten.

In onze volgende blog laten we zien hoe onze database en IBM PowerLinux infrastructuur de beste oplossingen zijn voor elk IoT-initiatief.