Maak je database-architectuur toekomstbestendig met open standaarden

Wanneer je nieuwe applicaties wilt ontwikkelen, dan is het belangrijk om de meest geschikte en kosteneffectieve, onderliggende database-oplossing te kiezen. De database en de infrastructuur moeten nu ingezet kunnen worden, maar ook in de toekomst. Daarom bieden wij een database-architectuur aan op basis van echt open standaarden. Je hebt dan de garantie dat je wensen nu vervuld worden, maar ook in de jaren die gaan komen.

Als bedrijven hun database gaan vernieuwen, is het heel gebruikelijk dat ze alleen hun korte termijn uitdagingen bekijken. Ze willen een snelle en eenvoudige oplossing. Maar die snelle en eenvoudige oplossing is niet altijd geschikt voor toekomstige wensen en eisen, omdat sommige leveranciers hun eigen set met standaarden hebben ontwikkeld. Je zult dan zien dat je data worden ingesloten. Je zal ze onmogelijk kunnen verplaatsen en dat beperkt je in je innovatiekracht.

Interoperabiliteit en keuzevrijheid

Als je echter een database kiest die is ontwikkeld op open standaarden, dan vergroot je de vrijheid van je IT. Een van de belangrijkste redenen om te werken met open standaarden is bijvoorbeeld de interoperabiliteit van informatiesystemen. Je kunt met open standaarden eenvoudig naadloze integraties ontwikkelen tussen database en oplossingen, of tussen oplossingen onderling. Of het nu gaat om je eigen applicaties of die van je partner. We leven in een partner- en ecosysteemwereld, dus dan wil je dat IT dat ondersteunt.

Open standaarden geven je ook vrijheid van eigenaarschap. Ze zijn niet softwarespecifiek, dus je bent vrij om te kiezen met welke leveranciers en welke oplossingen je wilt werken. Grote soft- en hardwareleveranciers, zoals onze partner IBM, hebben open standaarden volledig omarmt. IBM heeft zich toegelegd op het gebruiken van open standaarden en het benutten van een breed ecosysteem als ze hun oplossingen ontwikkelen.

Met de vrijheid van open standaarden maak je je database toekomstbestendig. Je bent niet langer afhankelijk van databaseoplossingen die niet kunnen integreren met andere applicaties. En je bent niet langer afhankelijk van leveranciers die overstappen steeds moeilijker maken. Open standaarden bieden de optie om te veranderen van leverancier wanneer je dat wilt, zonder de typische technologische obstakels van gepatenteerde databases.

oracle-alternatief

Future-proof guarantee

Bij Splendid Data leveren we open source oplossingen die nú uitgerold kunnen worden en keuzevrijheid garanderen in de toekomst. Daarom hebben we de Splendid Data Future-proof Guarantee ontwikkeld, gebaseerd op volledig open standaarden. We geloven in keuzevrijheid en geven daarom onze klanten de garantie dat ze altijd onze future-proof oplossing kunnen integreren met andere applicaties gebaseerd op open standaarden en van leverancier kunnen wisselen wanneer ze dat willen. Dat is de Splendid Data PostgresPURE Promise.

Zoals we al eerder vertelden, we geloven dat klanten bij ons blijven omdat ze het willen, niet omdat ze niet anders kunnen.